Politica de confidențialitate/GDPR

Nota de informare privind prelucrarea datelor personale in cadrul anahr.ro

 

 

  1. Cine este compania care administreaza anahr.ro?

 

S.C. ANA HR S.R.L. (denumita in continuare “anahr.ro”) este o societate cu raspundere limitata din Romania, avand sediul in localitatea Oradea Str. Balogh Istvan nr 17, judetul Bihor, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul  J05/604/2015, cod fiscal 34377510.

 

S.C. ANA HR S.R.L. este inregistrata in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub numarul 36996.

 

In sensul legislatiei cu privire la protectia datelor, suntem operator atunci cand prelucram datele dvs cu caracter personal.

 

Intrucat suntem intotdeauna deschisi sa aflam opiniile dumneavoastra, precum si sa va furnizam orice informatii suplimentare de care ati putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, va incurajam sa contactati S.C. ANA HR S.R.L. la adresa de e-mail office@anahr.ro prin posta sau curier la adresa Oradea Str. Balogh Istvan nr 17, judetul Bihor.

 

Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental anahr.ro, prin urmare vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei.

 

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

 

 

  1. Ce categorii de date cu caracter personal prelucram

 

In general, colectam datele dumneavoastra cu caracter personal direct de la dumneavoastra, astfel incat aveti controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti. Cu titlul de exemplu, primim informatii de la dumneavoastra astfel:

 

In cadrul procesului de recrutare, de angajare propriu-zisa si/sau de gestionare a resurselor umane, sfera datelor cu caracter personal poate cuprinde urmatoarele tipuri informatii:

– date personale care permit candidatului sa fie identificat: nume, prenume, gen, data de nastere;

– informatii furnizate de catre candidat care permit desfasurarea testelor specific initiale: adresa, telefon, fax, adresa de e-mail;

– informatii care permit verificarea conditiilor de eligibilitate si de selectie aferente procesului de recrutare respectiv: nationalitate, limbi straine, educatie, experienta profesionala;

– daca este cazul, rezultatele testelor specifice initiale si ale altor teste aferente.

Toate aceste referinte contureaza identitatea unei persoane si se regasesc, de obicei, in CV, chiar din momentul in care persoana vizata initiaza o aplicatie pentru un loc de munca.

– date de logare in cont, username si parola, pentru inregistrarea unui cont in cadrul siteului anahr.ro si ca masura de precautie atunci cand parola este uitata si se doreste de catre client accesarea contului;

– informatii tehnice (adresa IP, device-ul utilizat pentru vizitarea site-ului), pentru recunoasterea clientului cand vizitati site-ul anahr.ro.;

– id-ul clientului din cookie-urile strict necesare plasate de anahr.ro pentru a permite  autentificarea si pastrarea autentificarii pe masura ce navigeaza in paginile siteului nostru, pentru a pastra istoricul referitor la interactiunea clientului in cadrul siteului anahr.ro.

 

Cand va creati un cont anahr.ro., ne transmiteti: adresa de e-mail, numele si prenumele;

Ca și în cazul majorității site-urilor, acest site culege informații anonime precum adresa IP, tipul browserului, accesarea anumitor pagini precum și alte informații generale referitoare la trafic. Aceste informații pot fi compilate și prezentate sub o formă anonimă, colectivă, unor terți fără ca vreun detaliu personal să poată fi detectabil sau asociat cu persoane specifice.

Site-ul conține linkuri către alte site-uri. Nu ne asumăm răspunderea față de practicile de confidențialitate sau conținutul site-urilor respective.

În cazul în care ne puneți la dispoziție informații personale cu privire la dvs, este posibil să folosim acele informații pentru a vă contacta la anumite intervale de timp pentru chestiuni direct relaționate cu site-ul nostru, precum notificarea de expirare a anunțului postat de dvs. sau schimbări în site care vă pot viza.

Informațiile dvs. personale nu vor fi înstrăinate, vândute, închiriate, împrumutate sau dezvăluite sub vreo altă formă terților cu excepția situațiilor în care avem permisiunea dvs. pentru aceasta sau în circumstanțe speciale, precum supunerea la procese legale.

Vă rugăm să rețineți că publicarea oricărei informații personale de către dvs. în zonele de acces public ale anahr.ro – de ex. într-un comentariu pe blog – poate fi colectată și utilizată de alte persoane asupra cărora nu avem niciun fel de control. Nu ne facem responsabili pentru utilizarea de către terți a informațiilor publicate de dvs. sau în alt fel prezentate în zonele de acces public ale anahr.ro.

anahr.ro. nu este destinat copiilor sub 16 ani. Nu colectăm în mod conștient nicio informație din partea utilizatorilor sub 16 ani.

Dacă doriți să aplicați pentru un post direct de pe site-ul nostru, vom trimite automat aplicația dvs. companiei căreia îi aparține anunțul. Informația personală despre dvs. (incluzând Curriculum Vitae) existentă în respectivul formular nu va fi stocată de www.anahr.ro.

În cazul în care optați pentru folosirea serviciului de recomandare pentru a trimite unui prieten un anunț existent pe anahr.ro, va trebui să completați adresa dvs. de email și pe cea a prietenului dvs. Vom trimite în mod automat emailul prietenului dvs. o singură dată invitându-l a vizualiza anunțul trimis de dvs. Aceste informații nu vor fi stocate.

 

Putem, de asemenea, sa colectam si sa prelucram ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul dvs in timpul vizitarii site-ului nostru web, pentru a va personaliza experienta online si a va pune la dispozitie oferte adaptate profilului dumneavoastra

Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal.

 

  1. Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii

 

Vom utiliza datele dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

  • Pentru prestarea serviciilor ro.in beneficiul dumneavoastra

Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:

  1. a) Crearea si administrarea contului in cadrul platformei ro.;
  2. c) Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la serviciile achizitionate;
  3. d) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile dvs cu privire la serviciile ro.

De asemenea, anumite prelucrari subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.

 

  • Pentru imbunatatirea serviciilor noastre

Ne dorim in permanenta sa va oferim cea mai buna experienta de navigare online. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul dumneavoastra de client, va putem invita sa completati chestionare de satisfactie subsecvent finalizarii unei comenzi sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetari de piata.

Ne intemeiem aceste activitati pe interesul nostru legitim de a desfasura activitati comerciale, avand intotdeauna grija ca drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale sa nu fie afectate.

 

  • Pentru marketing

Vrem sa va tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru serviciile care va intereseaza. In acest sens, va putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la servicii similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte, precum si alte comunicari  cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, si putem afisa recomandari personalizate pe site-ul web si in aplicatia smartphone. Pentru a va pune la dispozitie informatii de interes pentru dumneavoastra, putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dumneavoastra de client al nostru pentru a va crea un profil. Ne asiguram intotdeauna ca aceste prelucrari se efectueaza cu respectarea drepturilor si libertatilor dumneavoastra si ca deciziile luate in baza acestora nu au efecte legale asupra dumneavoastra si nu va afecteaza similar intr-o masura semnificativa.

In cele mai multe cazuri, ne intemeiem comunicarile de marketing pe consimtamantul dumneavoastra prealabil. Va puteti razgandi si retrage consimtamantul in orice moment, prin:

– Accesarea link-ului de dezabonare afisat in cadrul mesajelor pe care le primiti de la noi; sau prin

– Contactarea anahr.ro. folosind detaliile de contact descrise mai sus.

In anumite situatii, ne putem baza activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comerciala. In orice situatie in care folosim informatii cu privire la dumneavoastra pentru un interes legitim al nostru, avem grija si luam toate masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale sa nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteti solicita oricand, prin mijloacele descrise mai sus, sa oprim prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in scop de marketing, urmand sa dam curs cererii dumneavoastra

 

  • Pentru apararea intereselor noastre legitime

Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:

– Masuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor platformei anahr.ro.fata de atacuri cibernetice:

– Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;

– Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale.

De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

 

4.Cat timp pastram datele dumneavoastra cu caracter personal

 

Ca regula generala, vom stoca datele dumneavoastra cu caracter personal cat timp aveti un cont in platforma anahr.ro. Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

 

  1. Cui transmitem datele dumneavoastra cu caracter personal

 

Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dumneavoastra urmatoarelor categorii de destinatari:

– societati cu care SC ANA HR SRL are stabilite relatii comerciale in scopul prestarii serviciilor pentru care SC ANA HR SRL a fost angajata

– furnizorilor de servicii de cercetare de piata;

– altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre.

In cazul in care ne revine o obligatie legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.

Ne asiguram ca accesul la datele dumneavoastra de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.

 

  1. In ce tari transferamdatele dumneavoastra cu caracter personal

 

In prezent, stocam si prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal pe teritoriul Romaniei.

Cu toate acestea, este posibil sa transferam anumite date ale dumneavoastra cu caracter personal unor entitati localizate in Uniunea Europeana sau in afara Uniunii, inclusiv in tari carora Comisia Europeana nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal.

Vom lua intotdeauna masuri pentru a ne asigura ca orice transfer international de date cu caracter personal este gestionat cu atentie cu scopul de a va proteja drepturile si interesele. Transferurile catre furnizorii de servicii si alte parti terte vor fi intotdeauna protejate prin angajamente contractuale si, dupa caz, prin alte garantii, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeana sau schemele de certificare, precum Scutul de confidentialitate pentru protectia datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE catre Statele Unite ale Americii.

Ne puteti contacta oricand, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informatii despre tarile in care transferam datele dumneavoastra, perecum si garantiile pe care le-am pus in aplicare cu privire la aceste transferuri.

 

  1. Cum protejam securitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal

 

Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dumneavoastra cu caracter personal, va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet, in general, sau prin intermediul altor retele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

 

  1. Ce drepturi aveti

 

Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie drepturi in legatura cu datele dumneavoastra cu caracter personal. Puteti solicita accesul la datele dumneavoastra, corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau va puteti opune la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal. De asemenea, va puteti exercita dreptul de a va plange autoritatii de supraveghere competente sau de a va adresa justitiei. Dupa caz, puteti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor dumneavoastra si dreptul la portabilitatea datelor.

Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Va rugam sa retineti urmatoarele aspecte daca doriti sa va exercitati aceste drepturi:

Identitate. Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dumneavoastra cu privire la astfel de inregistrari folosind adresa de e-mail aferenta contului anahr.ro.. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dumneavoastra

Onorarii. Nu vom solicita o taxa pentru a va exercita vreun drept in ceea ce priveste datele dumneavoastra cu caracter personal, cu exceptia cazului in care solicitarea dumneavoastra de acces la informatii este nefondata, respectiv repetitiva sau excesiva, caz in care vom percepe o suma rezonabila in asemenea circumstante.  Va vom informa despre orice onorarii aplicate inainte de a va solutiona cererea.

Durata de raspuns. Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum o luna, cu exceptia cazului in care acest lucru este deosebit de complicat sau daca ati facut mai multe solicitari, caz in care urmeaza sa raspundem in termen de maximum doua luni. Va vom anunta daca vom avea nevoie de mai mult de o luna. S-ar putea sa va intrebam daca puteti sa ne spuneti exact ce doriti sa primiti sau ce anume va ingrijoreaza. Acest lucru ne va ajuta sa actionam mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dumneavoastra

Drepturile tertelor parti. Nu trebuie sa respectam o cerere in cazul in care ar afecta in mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate.

 

  1. Ce drepturi aveti ca utilizator al anahr.ro.?

 

Dreptul la informare – art. 13 si 14 GDPR. Acesta le permite persoanelor vizate sa stie, chiar de la momentul la care se face colectarea modul in care se vor utiliza acele date, catre cine vor fi ele dezvaluite ori transferate, ce drepturi au persoanele in cauza cu privire la datele prelucrate etc.

Dreptul de acces la date – art. 15 GDPR. Va permite sa obtineti, din partea noastra, o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la alte informatii utile.

Dreptul la stergerea datelor – art. 17 GDPR. Va permite sa obtineti din partea noastra stergerea datelor cu caracter personal va privesc, fara intarzieri nejustificate. Exista, totusi, si exceptii de la aceasta regula, cum ar fi ideea ca unele date sunt prelucrate pentru a oferi publicului dreptul la informare, ca sunt prelucrate in scopuri statistice ori de arhivare, ca sunt prelucrate pentru indeplinirea unei obligatii legale ori ca le prelucram pentru constatarea sau apararea unui drept in instanta.

Dreptul la rectificarea datelor – art. 16 GDPR. Va permite sa obtineti de la noi, fara intarzieri nejustificate, rectificarea sau completarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc.

Dreptul la restrictionarea datelor – art. 18 GDPR. Este un drept cu caracter temporar. In unele situatii, intre momentul in care, spre exemplu, luam decizia de a sterge anumite date (nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii) si stergerea efectiva a datelor, ne trimiteti o cerere prin care va opuneti stergerii, motivand faptul ca aveti nevoie de aceste date pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta. Ca urmare a unei astfel de solicitari, vom “ingheata” datele oprind prelucrarea lor pentru o anumita perioada de timp.

Dreptul la portabilitatea datelor – art. 20 GDPR. Aveti dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si pe care le-ati furnizat operatorului (care le prelucreaza in temeiul unui contract ori in temeiul consimtamantului tau, prin mijloace automate) intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si aveti dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstacole din partea noastra. Cu alte cuvinte, datele personale va vor fi oferite, intr-un format structurat, pentru ca dumneavoastra sa poteti decide ca le descarcati sau, dimpotriva, ca le trimiteti unui alt operator.

Dreptul la opozitie – art. 21 GDPR. Aveti dreptul de a va opune, spre exemplu, prelucrarii datelor dumneavoastra personale, atunci cand acestea sunt prelucrate in scop de marketing direct. Ca sa fie mai clar modul in care va puteti exercita acest drept, trebuie mentionat, spre exemplu, ca in toate newsletterele care provin de la anahr.ro. (indiferent ca vorbim despre newsletttere care ofera doar informare sau newslettere care promoveaza servicii anahr.ro.) vei avea intotdeauna posibilitatea sa va dezabonati. Oferim aceasta posibilitate in absolut toate situatiile, indiferent ca legea ne obliga sau nu la aceasta (nu toate mailurile de la noi sunt considerate a fi marketing direct), pentru ca ni se pare important ca interactiunea dumneavoastra cu anahr.ro. sa existe doar cata vreme o doriti.

Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa. anahr.ro. nu realizeaza astfel de profilari care sa fie urmate de decizii automatizate cu efect juridic sau similar semnificativ pentru persoana vizata. La momentul la care vom realiza astfel de profilari, va vom anunta si vom modifica prezenta nota de informare.

Dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania. +40.318.059.211 / +40.318.059.212, anspdcp@dataprotection.ro.

Va rugam sa aveti in vedere si urmatoarele:

Perioada de timp: Vom incerca sa raspundem la solicitarea dumneavoastra in termen de 30 de zile si putem prelungi acest termen din motive specifice, legate de complexitatea cererii dumneavoastra. In toate cazurile, daca aceasta perioada este extinsa, va vom informa despre termenul de prelungire si despre motivele care au condus la aceasta.

Restrictionarea accesului: in anumite situatii, este posibil sa nu va putem oferi acces la toate sau la unele dintre datele dumneavoastra personale datorita dispozitiilor legale. Daca refuzam cererea dumneavoastra de acces, va vom informa despre motivul refuzului.

Fara identificare: in unele cazuri, este posibil sa nu putem cauta datele dumneavoastra personale datorita identificatorilor pe care ii furnizati in solicitarea dumneavoastra. In astfel de cazuri, in cazul in care nu va putem identifica ca persoana vizata, nu suntem in masura sa va conformam solicitarii dumneavoastra de a va executa drepturile legale descrise in aceasta sectiune, cu exceptia cazului in care furnizati informatii suplimentare care sa va permita identificarea. Va vom informa si va vom oferi posibilitatea de a oferi astfel de detalii suplimentare.

  1. Securitate

anahr.ro. se angajeaza sa protejeze datele dumneavoastra personale impotriva pierderii, utilizarii incorecte, divulgarii, modificarii, indisponibilitatii, accesului neautorizat si distrugerii si ia toate masurile de precautie rezonabile pentru a proteja confidentialitatea acestor date, inclusiv prin utilizarea unor masuri organizatorice si tehnice adecvate. Masurile organizatorice includ controlul accesului fizic la sediul nostru, pregatirea personalului si blocarea fisierelor fizice in dulapurile de depozitare. Masurile tehnice includ utilizarea de criptare, parole pentru accesul la sistemele noastre, utilizarea certificatelor de securitate de tip SSL, pentru criptarea datelor in tranzit, etc.

In timpul furnizarii catre dumneavoastra a datelor dumneavoastra personale, datele personale pot fi transferate pe internet. Desi depunem toate eforturile pentru a proteja datele personale pe care ni le furnizati, transmiterea de informatii intre dumneavoastra si noi, pe internet, nu este complet sigura (e posibil ca terminalul de pe care scrieti sa fie monitorizat de terti, spre exemplu, fara ca noi sa putem face nimic in aceasta privinta). Prin urmare, nu putem garanta securitatea informatiilor dumneavoastra personale transmise prin intermediul internetului. Intelegeti, deci, ca orice astfel de transmisie este pe propriul dumneavoastra risc. Odata ce primim datele personale, vom folosi proceduri stricte si caracteristici de securitate pentru a preveni accesul neautorizat la acesta.

  1. Schimbari in nota de informare

Ne rezervam dreptul, la discretia noastra, sa modificam practicile noastre de confidentialitate si sa actualizam si sa efectuam modificari la aceasta nota de informare in orice moment. Din acest motiv, va incurajam sa va intoarceti in permanenta la aceasta nota. Acest document este actual de la data care apare in partea de sus a documentului. Vom trata datele dumneavoastra personale intr-o maniera compatibila cu notificarea de confidentialitate in baza carora au fost colectate, cu exceptia cazului in care avem consimtamantul dumneavoastra sa le tratam diferit.