INFRASTRUCTURA PIEȚII MUNCII PE INTERNET SAU CUM SĂ-ȚI GĂSEȘTI UN JOB CONVENABIL?
Recrutarea și întreaga piață a forței de muncă sunt în permanentă schimbare, din toate punctele de vedere. Unele aspectele sunt discutate mai rar, altele mai des. Profesiile pe care le cauta candidații astăzi devin tot mai detaliate, fapt care inferă ca site-urile ce presteaza servicii in domeniu sunt nevoite sa-si ajusteze si ele modul de lucru, pentru a rămâne competitivi pe piață.
O schimbare esențială a fost motivată de apariția agreagatoarelor de locuri de muncă. Acestea colectează informația legata de job-uri, le compilează și afișează ofertele pe site-urile sale. Agregatoarele însă doar stochează informația despre posturile vacante. În cazul in care utilizatorul va dori să aplice la un anumit job, el va fi direcționat la sursa ofertei, pe job board.
„De ce există agregatoarele?” si „de ce ele continuă să existe?” niște intrebări relevante, luând in considerare activitatea acestora și faptul că ele nu produc niciun fel de conținut ca atare, ci stochează informația. Activitatea agregatoarelor este directionata spre confortul utilizatorului, oferindu-i majoritatea ofertelor disponibile intr-un oras, judet, tara sau dupa alte criterii teritorial-geografice. Site-urile din acesta nisa care sunt prezente pe teritoriul României sunt ro.jooble.org si ro.indeed.com.
Pe de altă parte, agențiile care se ocupă de recrutare devin tot mai relevante luând în considerare schimbările care au loc în piața muncii, pentru că ele dețin ofertele care nu sunt disponibile publicului larg. Acestea deseori colaborează in exclusivitate cu candidații de maxima relevanta și competență, care au toate criteriile necesare pentru angajatori, filtrand CV-urile cu exigență astfel satisfăcând necesitatea anumitor companii de specialiști de nișă, într-un mod foarte meticulos.
Astfel, in dependentă cu domeniul în care activați – daca sunteti angajator, respectiv dacă sunteți in căutarea unui loc de muncă, în postura de candidat, este de maxima importanță sa decideți la ce sursa de oferte sa apelați. Dacă aveți nevoie de suport la nivel de resurse umane sau consultanță, în ce ține de piața muncii/servicii recrutare, este mereu o idee rezonabilă să apelați la agențiile de profil. Acestea intotdeauna vă vor putea ajuta cu detalii, informații și sfaturi utile despre posibilele decizii profesionale pe care urmează să le faceți si ofertele de muncă.
Articole recente
-
Aug 18, 2020
Industria turismului pe timpul…
„Nimic nu mai e cum a fost.” O expresie pe care o auzim tot mai des în ultima vreme și..
-
Mar 23, 2019
SONDAJ “Angajatorii în domeniul…
Conform sondajului de opinie realizat la începutul anului cu scopul de a evalua mediul organizațional din domeniul IT din Oradea,..
-
Dec 5, 2018
CARE SUNT CALITĂȚILE MANAGERULUI…
Pornim de la premisa că cel care ocupă o funcţie de top management este un manager de succes, dacă promovarea pe funcţii de management..
-
Dec 5, 2018
RECRUTAREA CA O FUNCȚIUNE…
În timp ce o rată scazută a somajului este un deziderat, situarea acesteia sub pragul de 5%, nivel considerat de..
-
Dec 5, 2018
METODE SĂ ÎȚI ÎNTĂREȘTI…
O încredere în sine scăzută îți poate afecta prestația la un interviu pentru un job pe care ți-l dorești. Iată câteva..
-
Dec 5, 2018
CUM TE PREZINȚI LA…
Căutarea unui loc de muncă poate fi un proces anevoios care depinde atât de oportunitățile pieței, cât și de prezentarea..
-
Nov 5, 2018
7 PRINCIPII ÎN MOTIVAREA…
Cum sufletul unei afaceri o reprezintă oamenii, dezvoltarea unei activități economice depinde de starea de spirit a oamenilor care o..