Treci la conținutul principal

anaHR-News

În aceste articole, vom discuta despre modul în care echipele de HR pot folosi știrile pentru a-și gestiona mai bine forța de muncă și pentru a rămâne la curent cu cele mai recente evoluții din domeniul lor.

„Nimic nu mai e cum a fost.” O expresie pe care o auzim tot mai des în ultima vreme și care ne va mai însoți, din păcate, o lungă perioadă de timp. După mai multe săptămâni de carantină, impuse pentru a opri răspândirea coronavirusului, Europa a relaxat treptat măsurile de carantină, încercând să revină la normal. Evident, la un altfel de „normal”, la o normalitate care, cel puțin pentru o vreme, pentru câteva luni sau chiar mai mult, va fi marcată de actuala pandemie și de criza pe care aceasta a generat-o în lume.
Economia are și va avea extrem de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus, practic, amintindu-ni-se acest lucru zi de zi. Turismul se află printre sectoarele cele mai lovite de criză – cu o pondere mai mică sau mai mare în PIB, variind de la o țară la alta.

| anaHR | ,

Conform sondajului de opinie realizat la începutul anului cu scopul de a evalua mediul organizațional din domeniul IT din Oradea, cel mai important factor de motivare a specialiștilor IT este salariul.

În perioada 18.01-07.03.2019, am diseminat sondajul de opinie “Angajatorii în domeniul IT din Oradea” în rândul specialiștilor IT din Oradea pe grupul OradeaDevs, sondaj la care au răspuns 64 de specialiști IT. Conform Institutului Național de Statistică, în județul Bihor sunt 1329 de angajați cu contract de muncă în domeniul IT în anul 2018 (exceptând telecomunicațiile), nu avem însă o structură pe categorii de nivel profesional. Raportat la acest număr, eșationul a fost de 5% din angajații în domeniul IT din Bihor.

| anaHR

Pornim de la premisa că cel care ocupă o funcţie de top management este un manager de succes, dacă promovarea pe funcţii de management ar fi datorată rezultatelor deosebite, abilităţilor de organizare, de soluţionare a problemelor şi altor atribute manageriale orientate spre sarcini. Dar chiar şi cel mai bine poziţionat manager poate să eşueze în propria activitate din diverse motive. Chiar şi cea mai stralucitoare şi sofisticată locomotivă poate să deraieze dacă nu s-au făcut bine măsurătorile.

| anaHR

În timp ce o rată scazută a somajului este un deziderat, situarea acesteia sub pragul de 5%, nivel considerat de mulți economiști ca fiind rata ocupării integrale a forței de muncă, prezintă dezavantaje pentru economia locală și pune angajatorii în dificultate. Conform statisticii realizate de Agentia Nationala de Ocupare a Forței de Muncă la 30.04.2015, județul Bihor are o rată a somajului de 3.74%, adică 10339 someri înregistrați indemnizați sau neindemnizați, sub media națională de 5,12% de la aceiași dată.

| anaHR

O încredere în sine scăzută îți poate afecta prestația la un interviu pentru un job pe care ți-l dorești. Iată câteva metode care să te ajute să îți schimbi atitudinea:

Caută să te conectezi cu intervievatorul.Nu îți propune să îl impresionezi, încrederea în sine are mai multe de a face cu relația umană decât cu performanța profesională

| anaHR

Căutarea unui loc de muncă poate fi un proces anevoios care depinde atât de oportunitățile pieței,  cât și de prezentarea personală. Dacă nu putem influența piața muncii, putem să ne imbunătățim imaginea pe care o prezentăm.

| anaHR

Cum sufletul unei afaceri o reprezintă oamenii, dezvoltarea unei activități economice depinde de starea de spirit a oamenilor care o animă. Depinde, cu alte cuvinte, de motivarea resurselor umane

Cum putem însa să ne motivăm angajații?

| anaHR

Recrutarea și întreaga piață a forței de muncă sunt în permanentă schimbare, din toate punctele de vedere. Unele aspectele sunt discutate mai rar, altele mai des. Profesiile pe care le cauta candidații astăzi devin tot mai detaliate, fapt care inferă ca site-urile ce presteaza servicii in domeniu sunt nevoite sa-si ajusteze si ele modul de lucru, pentru a rămâne competitivi pe piață.