PLANIFICAREA CARIEREI

Planificarea carierei 827 x 455
0

Ce înseamnă planificarea carierei? Înseamnă control asupra propriei vieți profesionale, înseamnă introspecție, dezvoltare și branding personal. Sunt câteva situații în care realizarea sau reanalizarea unui plan de carieră este mai mult decât oportună: la începutul carierei, într-o perioadă de tranziție de la un job la altul, șomaj sau o nemulțumire personală cu privire la situația actuală.

Planificarea carierei este un predictor al succesului, înseamnă o direcție și o construcție coerentă de abilități și experiență.

În gândirea planului de carieră sunt 2 tipuri de obiective de stabilit: obiective pe termen scurt (1-5 ani) și obiective pe termen lung (peste 5 ani).

Pentru stabilirea obiectivului pe termen scurt este nevoie de o abordare realistă care să țină cont de piața muncii, propriile abilități și aspirațiile personale. Luând aceste 3 aspecte în considerare, se pot identifica pașii și strategia de atingere a obiectivului. Acolo unde calificările lipsesc, se poate seta un plan de educație și instruire ( cursuri de formnare, perfecționare, acumulare de experiență practică).

Obiectivele e termen lung vizează dezvoltarea acelor abilități importante pentru orice loc de muncă, cum ar fi: comunicarea, relaționarea interpersonală, organizare, munca în echipă. Revizuirea obiectivelor pe termen lung este un proces continuu și adaptabil la noile realități.

Articole recente

Scrieti un comentariu